Sorry, we don't support your browser.  Install a modern browser

Οικογένεια, μελαγχολία, ανασφάλεια, φόβος#153

?

Το περιβάλλον στο πατρικό μου είναι πάρα πολύ άσχημο, στενάχωρο και καθόλου υποστηρικτικό σε ότι κάνω. Εκτός από την ιδεολογία του νεοέλληνα να μην κάνω τίποτα και να περιμένω από το δημόσιο να με διορίσει, ο πατέρας μου είναι συναισθηματικά πάρα πολύ ασταθής και μετά από κάποια δύσκολα χρόνια, έχει αναπτύξει και συνεχίζει πολύ κακή, ανάρμοστη συμπεριφορά ( πολλές φορές παράλογη - πχ να λέει στην μητέρα μας που βγάζει περισσότερα “που είναι τα λεφτά που φέρνεις; και να απαξιώνει εμάς για τα κατορθώματα μας ενώ επιβραδεύει γνωστό ο οποίος δεν αξίζει από όλες τις απόψεις- ) προς την μητέρα μας, την αδερφή μου και εμένα. Η μητέρα μου είναι θλυμένη με έντονες εκρήξεις θυμού χωρίς αιτία τις περισσότερες φορές, και όταν μιλάει εξαρτάται από εμένα να έχω ακόμα καλύτερη συμπεριφορά σε αυτή γαιτί λέει ότι δεν έχει υποστήριξη κλπ. Δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στο παραμικρό με αποτέλεσμα πολλά ατυχήματα, τσακωμούς και προβλήματα στην δουλειά. Η αδερφή μου έχει αυτισμό με πολλά προβλήματα στην συμπεριφορά, την αυτοφροντίδα της και την συνειδητοποίηση και χειρισμό καταστάσεων. Εξαρτάται από εμένα σε μεγάλο βαθμό όταν είμαστε μαζί στην αυτοσυντήριση της και δεν βοηθάει ποτέ εμένα και είναι πολύ σκληρή όταν μιλάμε για μένα και τυχών προβλήματα μου. Έδωσα τα πάντα γι’ αυτήν και πήρε πτυχίο χάριν σε μένα σε μεγάλο βαθμό. Λειτουργούν και οι δύο με passive-agressive τρόπο και αυτό με τρελαίνει. Μου δημιουργούν τύψεις που δεν αξίζω για να με χειρίζονται και η αδερφή μου που διαγνώστηκε πρόσφατα με κατάθληψη μιλάω μόνο για τον εαυτό της και θυματοποιήται συνεχώς.

Παλιά, αντιμετώπιζα την όλη κατάσταση φέυγοντας από το σπίτι για σχεδόν όλη μέρα (πολλές δραστηριότητες, ποδήλατο, μαθήματα, φίλοι). Επίσης, είχα πολλά δημιουργικά χόμπυ και δασκάλους που μου έδιναν χαρά και ελπίδα.

Τώρα, η κατάσταση έχει επιδηνωθεί επικύνδυνα λόγω του κορονιού και του εγκλεισμού. Νιώθω να με πνήγουν όλα αυτά και ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω πολύ άσχημα συναισθήματα και νιώθω συνεχώς πως δεν θα έχω ποτέ μια καλή ζωή και ότι όλα καταστρέφονται. Δεν θα έχω καλό γάμο, φίλους, καλή δουλειά και δεν θα είμαι χαρούμενη. Δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω και έχω πολλά ψυχοσωματικά προβλήματα. Οι γονείς μου δεν παραδέχοντε τίποτα, ούτε καν ένα οδοντιατρικό πρόβλημα που έχω και ένα αυτοάνοσο. Όλα είναι τέλεια και εγώ είμαι κακομαθημένη και αχάριστη. Ταυτόχρονα δεν είναι καθόλου υποστηρικτικοί σε ότι αφορά τα επιτεύγματα μου (χωρίς καμία οικονομική ή άλλη βοήθεια) και το μέλλον μου. Τονίζουν μόνο πόσο φτωχοί είμαστε και δεν μπορούμε τίποτα. Το οποίο είναι καθαρά δικό τους λάθος, από την αρχή μέχρι το τέλος. Χάσανε τα πάντα στο χρηματιστήριο, μετά έδωσαν όλες τους οικονομίες για τους παππούδες μας, πήραν ένα τεράστιο δάνειο για μια πολύ αποτυχημένη αγορά ακινήτου και αυτοκινήτου που εδώ και 25 χρόνια και για πολύ ακόμα θα πληρώνουν πανάκριβο. Ακόμα και τώρα ξοδεύουν τα πάντα και δεν αποταμιεύουν τπτ. Στηρίζονται στο ότι είναι στο δημόσιο και θα παίρνουν πάντα έναν μέτριο μισθό. Στους έξω φαίνονται όλα καλά, και τα οικογενειακά και τα οικονομικά και δεν μπορώ να μιλήσω σε κανέναν για τίποτα και όταν προσπάθησα δεν με κατάλαβε και απλά ντροπιάστηκα. Έχω αναλάβει από χρόνια σχεδόν όλες τις κοινωνικές αλλά και κάποιες οικονομικές υποχρεώσεις της οικκογένειας, ενώ ταυτόχρονα πασχίζω με νύχια και με δόντια να τελειώσω την σχολή και να έχω το τέλειο βιογραφικό, ενώ όλα δείχνουν ότι είναι άδικος κόπος και υπερπροσπάθεια χωρίς λόγο.

Νιώθω απίστευτη πίεση από όλους και όλα και δεν ξέρω πως να το διαχειρστώ. Είμαι σε απόγνωση και δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί η ζωή μου με όλα αυτά. Δεν μπορώ να νιώσω ηρεμία και χαρά ούτε για μια στιγμή και ψάχνω συνεχώς να βρω τι φταίει χωρίς αποτέλεσμα. Θα ζήσω μία ζωή δυστυχησμένη. Με κυριεύει το άγχος και κάνω πολλά λάθη, μη μπορώντας να συγκεντρωθώ και να σκεφτώ λογικά. Δεν κοιμάμαι και έχω συχνές δύσπνοιες και πόνους σε όλο το σώμα και το μυαλό μου είναι συνέχεια θωλό. Πρέπει κάτι να αλλάξει. Πως θα αλλάξω την κατάσταση μου; Μπορώ να κάνω κάτι για την οικογένεια μου;

5 months ago

Καλησπέρα σας. Τα όσα περιγράφετε μαρτυρούν ένα ασταθές και τοξικό οικογενειακό περιβάλλον με πολλά στοιχεία παθολογίας από όλες τις πλευρές. Είναι λογικό να σας κυριεύει το άγχος και η απόγνωση μιας και δεν σας στηρίζει κανείς.

Για τον λόγο αυτό πρέπει να πάρετε τη μεγάλη απόφαση και να στηρίξετε εσείς η ίδια τον εαυτό σας, μέσα από την ψυχοθεραπεία. Ένας Ψυχολόγος της Melapus www.melapus.com θα σας βοηθήσει να ξεδιπλώσετε τη ζωή σας, αυτό το μπερδεμένο και αδιέξοδο κουβάρι που περιγράφετε παραπάνω, να βρείτε ΕΣΕΙΣ την άκρη και να βγείτε στο φως. Θα καταφέρετε να βάλετε μέσα από τις δικές σας δυνάμεις τα πράγματα σε σειρά και να διαμορφώσετε τη ζωή σας έτσι όπως θέλετε. Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί αν δεν διαχειριστείτε σωστά και με τη βοήθεια ειδικού όλα όσα συμβαίνουν. Σκεφτείτε το. Πραγματικά θα σας βοηθήσει.

4 months ago
Changed the status to
Έχει απαντηθεί από ειδικό
4 months ago
Locked this conversation
4 months ago